Lenoi Bilişim Logo

Mobil NVR Nedir ?

Mobil NVR, hareketli ortamlarda kullanılmak üzere tasarlanmış olan dijital video kayıt cihazlarına verilen isimdir. Network Video Recorder kelimelerinin baş harfleri bir araya getirilerek oluşturulmuş kısa bir isme sahiptir.

Mobil NVR kayıt cihazı, kendi içerisinde oluşturduğu ağ yapısıyla IP kameralarla bağlantı kurabilir. Bu IP kameralardan aldığı görüntüyü kendi içerisinde bulunan depolama birimine (HDD, SSD, SD kart, USB bellek) kaydedebilir, saklayabilir. Üzerinde tuttuğu bu görüntüleri geriye dönük olarak izlemenize olanak sağlar. Tarih, saat, konum filtresine göre geriye dönük kayıtlara ulaşabilmenize imkan verir.

Mobil NVR cihazlarının genel kullanım alanları, minibüs, otobüs ve ya metro vb. toplu taşıma araçları, şehirlerarası yolcu otobüsleridir. Toplum huzurunu korumak, yolcuların hizmet kalitesini üst seviyede tutmak amacıyla araçların içerisine monte edilen mobil nvr cihazları, araç sürücüsünü, yolcuları, yolu ve aracın çevresini kayıt altına alabilir. Aynı zamanda bu görüntülerin de canlı olarak izlenebilmesine olanak sağlar.

Mobil NVR Cihazı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir ?

Mobil NVR cihazları seçerken dikkat edilecek en önemli hususları aşağıda sıralıyoruz.

1- Dayanıklılık

Mobil NVR cihazları minibüs, otobüs vb. hareketli araçlarda kullanıldıkları için gün boyunca yoğun bir şekilde sarsıntıya maruz kalmaktadırlar. Bu koşullar, mobil NVR cihazının sağlıklı çalışmasını engelleyebilir, kamera görüntülerini sağlıklı bir şekilde kaydetmesinin önüne geçebilir. Bu nedenle seçecek olduğunuz mobil NVR kayıt cihazı, mekanik olarak sarsıntılı ortamlara dayanıklı bir şekilde üretilmiş olmalıdır. Olası bir sarsıntı ve ya çarpma anında en çabuk etkilenen birim, mobil nvr cihazındaki depolama birimi olan harddisklerdir. Mobil nvr cihazı, geriye dönük kayıtların bozulmaması ve ya silinmemesi için sarsıntı emici yapılarla sahip olmalıdır.

Aynı zamanda mobil nvr cihazının dış ortam kablo yapısı, kilitlenebilir, sanayi tip soketlere sahip olmalıdır. Bu sayede olası bir sarsıntıda mobil nvr cihazı kablo çıkmasından ve ya kopmasından dolayı güç kesintisi yaşamamalı, veri kaybına neden olmamalıdır.

Mobil NVR cihazının, sarsıntılı ortamlara dayanıklılığı yetkili kurumlarca test edilmiş, onaylanmış ve belgelendirilmiş olmalıdır. Lenoi HX10 Mobil NVR kayıt cihazı, TSE ve birçok diğer yetkili kuruluş tarafından test edilmiş ve sağlamlığı tescillenmiştir. Buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

2- Fiyat / Performans Oranı

Mobil NVR cihazları, günümüz ekonomik koşulları göz önüne alındığında değerli elektronik eşya sınıfına girmektedir. Bu nedenle satın alacağınız ürüne ayırdığımız bütçenin karşılığını almak çok önemlidir. İncelediğiniz mobil NVR cihazının arıza oranı, yetkili kuruluşlarca yapılmış olan test sonuçları, belgelerini satıcısından isteyiniz. Bu belgeler, mobil nvr cihazının ömrünün uzunluğunu, sorunsuz çalışabilme süresini kanıtlayan belgelerdir. Bir mobil NVR cihazının performansı, ihtiyaç olduğunda geriye dönük kayıtlara sorunsuz bir şekilde ulaşabilmekle ölçülebilir. Emniyet güçleri, savcılık vb. kurumlardan herhangi bir sebeple geçmişe dönük görüntü kayıtları istendiğinde, bu kayıtların ilgili mercilere sunulamaması olumsuz değerlendirmelerle sonuçlanabilir.

3- Teknolojik Altyapı

Ülkemizde gelişen ve değişen ihtiyaçlara göre şekillendirilen mobil NVR cihazlarının teknolojik altyapıları da bu konuda büyük önem teşkil etmektedir. Satın aldığınız bir mobil nvr cihazı, bir yıl sonra değişen şartnamelerin ihtiyaçlarını karşılamıyorsa ve cihazın altyapısı uyumluluk sağlamak için yetersiz kalıyorsa, bu müşteriye yeni bir cihaz maliyeti olarak geri dönmektedir. Bu nedenle satın aldığınız mobil NVR cihazının yazılım ve donanım altyapısının yeniliklere açık olduğunu, kimler tarafından üretildiğini ve üreticinin yeniliklere nasıl yaklaştığını iyi analiz etmek gerekmektedir.

Yurtdışından ithal edilen mobil nvr cihazlarını satın alan müşteriler ise herhangi bir güncelleme gerektiğinde karşılarında muhattap bulmakta güçlük çekmektedirler. Lenoi tamamen kendi bünyesinde yerli olarak ürettiği yazılımları ve donanımları kullandığı mobil nvr cihazları her türlü gelişmelere, değişimlere hazırdır ve aynı dili konuştuğu müşterilerine bir telefon mesafesindedir.

Lenoi mobil nvr kayıt cihazları, TSE’nin bütün testlerinden geçmiş ve EN-50155 sertifikasına sahip, ilk ve tek yerli üretim cihazlar olarak sizlere hizmet etmek için hazır !

Referanslarımız